Energiat - monitaideteos

Energiat - monitaideteos

Alkaen EUR 10.00

Sijainti

Päivämäärä

30 Syys 2023 18:00 - 18:45

Kuvaus

Energiat on suomalaisen nykysirkusyhdistys Lumo Companyn suunnittelema ja toteuttama monitaiteellinen hanke, joka järjestetään Kuusingin Myllykosken vesivoimalaitoksessa Kuusamossa, yhteistyössä Kuusinkijoki kuntoon Ry:n kanssa. Teoksen taiteellisen sisällön inspiraationa toimivat vesivoimalaitosta ympäröivä luonto, etenkin joet, vesi ja metsä sekä itse voimalarakennus ja sen arkkitehtuuri. Sirkustaiteilijat herättävät vesivoimalaitoksen ympäristön henkiin mm. nuorallatanssien. Luonnon monimuotoisuuden tärkeys nostetaan esiin taiteen keinoin.


Energiat-teossarja yhdistää tila- ja ympäristötaidetta käyttäen ilmaisukeinona sirkustekniikkaa. Tilataideteoksessa yhdistyvät ääni, valo sekä fyysinen ilmaisu. Teoksen äänisuunnittelussa hyödynnetään vesivoimalan ympäristön äänimaisemaa. Esitysmusiikki ja installaation äänimaisema ikään kuin syntyvät luonnon äänistä, kuten veden solinasta sekä vesivoimalaitoksen teollisista rakenteista ja koneen osista.


Energiat-teos avaa uuden aikakauden vesivoimalaitoksen toiminnalle, toimii kurkistusikkunana paikallisille asukkaille ja vierailijoille sekä ottaa askeleen kulttuuritoiminnan kasvussa.


Energiat on nykysirkusinstallaatio, jossa katsoja voi seurata esitystä etäältä taikka liikkua esiintyjiä seuraten teoksen mukana.

Konsepti: Lumo Company

Sirkustaiteilijat: Anniina Peltovako, Sini Napari, Hanna Moisala

Äänitaiteilija: Miro Mantere

Valotaiteilija: Jere Mönkkönen

Taidejournalisti: Jukka Takalo

Tuotanto: Lumo Company

Yhteistyökumppani: Kuusinkijoki kuntoon Ry / Matti Aikio

Yhteistyö Talkoo: Vuotungin maamiesseura / yhteys hlö: Reijo Palosaari

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Ruka- Kuusamo matkailu ry,

30.9. Klo 18.00

Kesto: 45 min

Myllykosken Voimala, Kuusamo


Liput:

Aikuiset 10 €

Alle kouluikäiset ilmaiseksi


Lumo Company

@lumocompany

lumocompany@gmail.com

www.lumocompany.comTapahtumapaikka

Myllykosken Voimalaitos, Alavuotungintie 5, 93999 Kuusamo

Usein kysytyt kysymykset

 • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

 • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

 • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

  Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

 • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

  Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

 • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

  Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.

Suositellut tapahtumat
Shortcuts