Siirry pääsisältöön

Tapahtuma päättyi - Jäikö tämä tapahtuma väliin?

Tutustu näihin käsin valittuihin tuleviin!Aiempien tapahtumien yksityiskohdat löydät selaamalla alaspäin.

Muut tapahtumat järjestäjältä

Ladataan...

 
 

Muut tämän luokan tapahtumat

Ladataan...

 
 

Suositellut tapahtumat

Ladataan...

 
 

Huhtikuun Musteklubi

tapahtuma päättyi

Huhtikuun Musteklubi

Alkaen EUR 7.00

Sijainti

Päivämäärä

27 Huhti 2024 21:21 - 23:30
Billetto Peace of Mind
Varaa luottavaisin mielin: Billetto takaa palautukset peruuntuneista tapahtumista, mikä takaa mielenrauhasi. Lue lisää
Hyväksytyt maksutavat:

Kuvaus

KIRJAVIERAS: STELLA VUOMA

Stella Vuoman teos Rekan alle jäänyt (Avain 2024) kertoo Konginkankaan bussiturmasta selviytyneen Saana Kivirannan tarinan. Selviytymistarinan lisäksi teos kuvaa onnettomuuden tapahtumat ja antaa tietoa aivovammautuneiden asemasta Suomessa. Onnettomuudesta tulee kuluneeksi 20 vuotta tämän vuoden maaliskuussa. Vuoma on käyttänyt teoksen lähteinä muun muassa Kivirannan itsensä kirjoittamaa kirjan käsikirjoitusluonnosta, useita Kivirannan, tämän läheisten ja asiantuntijoiden haastatteluja sekä terveydenhuollon ja vakuutuslaitosten dokumentteja. Haastattelijana Jarkko Korpua.

KIRJAVIERAS: MARKO MÄNNISTÖ

Marko Männistö kertoo aiemmin tänä vuonna ilmestyneestä teoksestaan Heinäpää – tarinoita puisesta kaupunginosasta, joka upotettiin betoniin (BoD). Yli 300-sivuinen kirja on tiettävästi ensimmäinen kokonaan Heinäpäähän ja sen historiaan näin laajasti keskittyvä teos. Kirjassa käydään läpi niin Heinäpään rakennushistoriaa, historiallisia tapahtumia kuin merkkihenkilöitäkin. Omat lukunsa on esimerkiksi paikalliselle urheilu- ja rikoshistorialle. Ääneen pääseee myös Heinäpään asukki vuodesta 1967! Haastattelijana Pertti Rautiainen.

JOOSE MIKKONEN: HELKAVIRSIÄ

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Joose Mikkonen esittää otteita Eino Leinon runosarjasta Helkavirsiä. Helkavirsiä on kokoelma myyttisten runohahmojen maailmaan sijoittuvia kosmisia visioita ja legendoja, jotka Leino uudestisynnytti kalevalaisesta perinteestä ja kansanrunoudesta. Vuosina 1903 ja 1916 ilmestyneessä runosarjassa Kalevalamittainen runous yhdistyy aikansa uudempiin eurooppalaisiin runovirtauksiin. Helkavirsien sankarit ja kuoleman uhmaajat ovat ajankohtaisia yhä: ylpeä, jumalia uhmaava Ylermi, oikeuden omiin käsiinsä ottava Kimmo tai syntymässä säikähtänyt Tumma. Kansanrunoa uudistaneista Helkavirsistä muodostui kansallisen symbolismin korkein riemulaulu: "Se on graniittitaidetta", kirjoitti Päivälehti vuonna 1903.

LINKO - FOLK’N JAZZ! KAARNE

Mitä tapahtuu kun neljä etnosävyissä kylvetettyä muusikkoa jatsahtaa ja ryhtyy runolle? Pianisti ja taiteilijaprofessori Timo Alakotila, saksofonisti Elias Frigård sekä basisti Heikki Saarenkunnas tarttuivat Maarit Saarenkunnaan säveltämiin tiekarttoihin ja improvisoivat loput. Syntyi projekti nimeltä Linko.

Linkon folk’n jazz syntyy tuoreista sävellyksistä, kansanmelodioista ja improvisaatiosta. Laulut nousevat Ilpo Tiihosen, Katja Törmäsen, Niina Jortikan, Satu Koskimiehen ja Maarit Saarenkunnaan teksteistä sekä suomen kansan vanhoista runoista. Keikalla juhlistamme 15.4. suoratoistopalveluissa julkaistavaa Radio ep:tä. Musteklubilla sointia värittää karismaattinen lauluyhtye Kaarne!

Linko:

Timo Alakotila – piano,  Elias Frigård – sopranosaksofoni,  Heikki Saarenkunnas – basso, Maarit Saarenkunnas – laulu, sävelet.

Kaarne:

Mari Appelgren,  Mari Kiirikki,  Katariina Rautiainen,  Laura Siitonen.

Liput ennakkoon 7 € ja ovelta 10 € (vain korttimaksu).

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa oleman yhteydessä ennakkoon voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä: akseliklonk@gmail.com.

Kuva: Maiju Pohjanheimo/Paula Pieniniemi

Järjestäjä

Tapahtumapaikka

Pop-up näyttämö Klonkka, Hallituskatu 20, 90100 Oulu

Usein kysytyt kysymykset

 • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

 • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

 • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

  Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

 • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

  Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

 • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

  Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.