Jaakko Laitinen & Väärä Raha

29 Huhti 2017 21:00 - 30 Huhti 2017 00:00

Tuba Food & Lounge, Mannenkatu 2, 90130 Oulu


Jaakko Laitinen & Väärä Raha 8-vuotisjuhlakiertueella!

Vuonna 2009 Etelä-Suomen lappilaisemigranteista perustettu Lapland-Balkan-etno-iskelmä-orkesteri juhlii 8-vuotista taivaltaan perinteisen Vappu-kiertueen merkeissä.

Oulussa juhlan paikkana on jälleen Tuba. Bändin musiikissa ovat aina yhtyneet monenlaiset vaikutteet Balkanin mustalaisrytmeistä venäläisiin romansseihin ja vanhaan suomalaiseen iskelmään. Viime vuosina vaikutteita on imetty myös Kreikan, Turkin ja Lähi-Idän suunnalta.

Orkesteri julkaisi vuodenvaihteessa neljännen albuminsa 'Näennäinen' yhteistyössä pohjoismaisen Playground Musicin ja saksalaisen Asphalt Tango Recordsin kanssa. Uusi levy on saanut ylistävää palautetta maailmanmusiikkimedioilta ympäri maailmaa ja noussut World Music Charts Europe -radiosoittolistalle kymmenen kärkeen. Ehkäpä kerran myös suomalaisten radioiden soittolistoja jauhavat algoritmit sallivat Väärän Rahan verevien rytmien soiton kansalaisillemme.

Näennäisen lisäksi kolme kiiteltyä albumia julkaissut yhtye tunnetaan kuitenkin ennenkaikkea live-bändinä. Ja se on kiertänytkin Suomea ja Eurooppaa 70 keikan vuositahdilla yli 20 maassa - tänä vuonna uutena valloituksena Belgia.

Yhtye laulaa laulunsa suomeksi ulkomaillakin ja sanoitukset käsittelevät pääasiassa lemmenkysymyksiä, mutta uuden levyn myötä spektri on laajentunut myös tarinallisempaan ilmaisuun ja käsittelynsä saavat niin dystooppiset tulevaisuudenkuvat, Ateenan 30-luvun hashis-luolat, elämän synty alkumeren syvässä sylissä ja sekä todelisuuden että tietoisuutemme periolemuksen pohdinta.

General Admission

Ei saatavilla