JOUTSENEN SYNTY

JOUTSENEN SYNTY

Liput alkaen EUR 10.00

Sijainti

Päivämäärä

18 Elo 2022 22:00 - 19 Elo 2022 23:00

Kuvaus

Joutsenen synty on monitaiteellinen shamaaniperformanssi, jossa arkaainen, transsissa syntyvä ääni yhdistyy improvisoituun tanssiin ja intuitiiviseen kuvataiteeseen luoden myyttisen tarinan joutsenen ja vuodenaikojen synnystä.

Runoilija ja shamaanilaulaja Keke Lammassaaren ja tanssija Pia Lindforsin yhteinen shamaaniesitys syntyi vuonna 2017 Arctic Design Week -tapahtumassa. Sen jälkeen joutsenen ja vuodenaikojen syntymyyteistä ammentavaa esitystä on esitetty erilaisina variaatioina teatterisaleissa, festivaaleilla ja tapahtumissa eri puolella Suomea. Muusajuhlilla performanssi saa jälleen uuden muodon, tällä kertaa yhteistyössä kuvataitelija Tessa Astren kanssa, joka tuo esitykseen Liquid Light show’n ja livepiirtämisen yhdistelmän ja sytyttää yhteisloitsun ilmiliekkiin visuaalisella annillaan. Lisäksi mukana on harmonikkataiteilija Anne-Mari Kanniainen. Neljän taitelijan yhteinen sanaton tarinankerronta nojaa vahvasti improvisaatioon ja eri taiteenlajien väliseen intuitiiviseen läsnäoloon.

Keke Lammassaari: ääni, laulu

Pia Lindfors: tanssi

Anne-Mari Kanniainen: haitari

Tessa Astre: visualisointi ja kuvitus

Esityksen kesto noin 1 h. Liput 10 euroa ennakkoon täältä ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

Keke Lammassaari on palkittu runoilija ja esiintyvä taiteilija. Hän on opiskellut transsiin vajoamista ja shamaanilaulua shamaaniviulisti Tuomas Rounakarin oppilaana ja Centria Ammattikorkeakoulussa, josta hän on valmistunut myös laulajaksi ja musiikkipedagogiksi. Folklore-proge yhtyeen laulaja ja lauluntekijä on eksynyt usein myös teatterilavoille, ja hänen ensimmäinen suurempi roolinsa oli elokuvassa Nukketalo näkee päivänvalon vuonna 2022. Lammassaari työskentelee myös musiikin- ja teatterinopettajana useissa eri oppilaitoksissa.

Tanssija-näyttelijä Pia Lindfors on rovaniemeläinen tanssija, jonka roihuava rakkaus tanssiin leimahti viisivuotiaana Lapin balettiopistolla. Ammatikseen Pia on tanssinut jo 14-vuotiaasta saakka, ensin kesäisin Rimpparemmissä ja sen jälkeen aikuisempana ammattiin valmistuttua täysipäiväisesti mm. Tanssiteatteri Rimpparemmissä, Rovaniemen Teatterissa ja muissa teatterikokoonpanoissa sekä vapaan kentän taiteilijakollektiiveissa.

Tessa Astre työskentelee sarjakuvan ja animaation opettajana Limingan Taidekoulussa. Burleskihahmo Regiina Diederinäkin esiintyvä Astre on ollut toteuttamassa muun muassa Performanssilupi-klubia sekä kehittänyt kotikunnassaan Limingassa Open Stage-klubeja. Viime vuonna julkaistiin kaksi hänen toimittamaansa sarjakuvakirjaa, lisäksi hän on julkaissut Aapo Kukon ja Niko-Petteri Nivan kanssa Ouluun sijoittuvan sarjakuvaromaanin Huojuva Torni. Viime kesänä hän installoi kaksi teosta Ars Kärsämäen kesänäyttelyyn sekä RÄNNI-galleriaan.

Kultainen harmonikka -palkinnon vuonna 2005 saanut Anne-Mari Kanniainen on tuttu niin tanssilavoilta ja harjannostajaisista kuin Sirkus Finlandian kiertueiltakin, ja hän perinteisen harmonikkamusiikin lisäksi hän esittää tanssimusiikkia, jazzia tai vaikkapa tämän päivän pophittejä! Keväällä 2022 julkaistiin Kanniaisen ensimmäinen pelkästään hänen omia sävellyksiään sisältävä albumi Valkean Värit - The Shades of Fire.

Tapahtumapaikka

Voimala 1889 Voimala 1889, Kasarmintie 1, 90100 Oulu

Usein kysytyt kysymykset

 • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

 • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

 • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

  Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

 • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

  Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

 • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

  Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.