Kohteessa -konserttisarja 2020 Liedon Vanhalinna

tapahtuma päättyi

Kohteessa -konserttisarja 2020 Liedon Vanhalinna

Sijainti

Päivämäärä

13 Syys 2020 14:30 - 16:00

Kuvaus

Kohteessa-konserttisarja yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian. Sen tarkoituksena on nostaa mielenkiintoiset ja erityislaatuiset rakennukset paremmin ihmisten tietoisuuteen ja tarjota elämyksiä myös siellä, missä konserttien järjestäminen on harvinaisempaa. Konserttisarjan artistit viulisti Pauliina Lehtinen ja pianisti Sakari Lipasti muodostavat kokoonpanon Duo Lehtinen & Lipasti. Duon persoonallisen raikkaat tulkinnat sekä monipuolinen konserttiohjelmisto ovat keränneet tyytyväisen musiikkiyleisön kiitosta eri puolilla Suomea.

Sarjan kolmas konsertti on Liedon Vanhalinnan arvokkaassa kartanomuseossa, idyllisten Aurajoki-maisemien keskellä ja muinaisen linnavuoren kupeessa. Konsertin ohjelma koostuu Beethovenin musiikista, säveltäjän 250-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ohjelmassa on mm. kaksi Beethovenin viulu-pianosonaattia, sonaattien sarjasta ensimmäinen (nro 1) ja viimeinen (nro 10).

Kartanon uusklassiseen päärakennukseen sekä koko Vanhalinnan tilan kiehtovaan historiaan voit tutustua opastetulla kierroksella ennen konsertin alkua. Tilan viimeiset asukkaat, Mauno ja Ester Wanhalinna, rakensivat jo asuinaikanaan kodistaan eräänlaisen elävän museon. He halusivat turvata elämäntyönsä lahjoittamalla vuonna 1956 kartanon tiluksineen Turun yliopistolle, joka puolestaan on tehnyt tärkeää entisöintityötä koko rakennuskannan parissa.

Vieressä kohoavalla vuorella on niin ikään oma kiintoisa historiansa, joka ulottuu aina pronssikaudelle asti. Linnoitusvuori oli muinaisille asukkaille tärkeä puolustusasema ja turvapaikka — sekä tähystyspaikka, jonka laelta varoitettiin merkkitulien avulla väestöä mm. viikinkien ryöstöretkistä. Ja vielä mutkittelee toisenlainen palanen historiaa aivan vuoren ja kartanon vieritse: Hämeen Härkätie. Tämä merkittävä valtakunnan maantie yhdisti jo keskiajalla Turun ja Hämeenlinnan kaupungit.

Opastettu kierros alkaa klo 14:30

Konsertti klo 15

Konsertin ohjema:
Beethoven: Romanssi Nro. 2 F-duuri Op. 50

Beethoven: Sonaatti pianolle ja viululle Nro. 1 Op. 12

Beethoven: Sonaatti pianolle ja viululle Nro. 10 Op. 96

Liput: 

12€ sis. Vanhalinnan oppaiden järjestämä opastettu kierros, konserttilippu

Kohteessa-konserttisarjan 2020 konsertteja:

Pyhän Henrikin ekumeeninen Taidekappeli, Turku su 23.8. klo 15

Liedon Vanhalinna, Lieto su 13.9. klo 15

Söderlångvikin kartano, Kemönsaari la 19.9. klo 15


Kohteessa-konserttisarjaa tukevat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Suomen Solistiyhdistys sekä Musiikin edistämissäätiö.

HUOM! Poikkeuksellisesti lippuja myydään vain rajallinen määrä turvavälit huomioon ottaen, joten liput kannattaa ostaa etukäteen.

Järjestäjä

Uudenlainen konserttisarja, joka yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian

Tapahtumapaikka

Liedon Vanhalinna Liedon Vanhalinna, Vanha Härkätie 111, 21410 Lieto

Usein kysytyt kysymykset

 • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

 • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

 • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

  Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

 • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

  Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

 • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

  Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.