Kohteessa -konserttisarja 2020 Liedon Vanhalinna

13 Syys 2020 14:30 - 16:00

Sarjamme kolmas konsertti on Liedon Vanhalinnan arvokkaassa kartanomuseossa, idyllisten Aurajoki-maisemien keskellä ja muinaisen linnavuoren kupeessa. Konsertin ohjelma koostuu Beethovenin musiikista, säveltäjän 250-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ohjelmassa on mm. kaksi Beethovenin viulu-pianosonaattia, sonaattien sarjasta ensimmäinen (nro 1) ja viimeinen (nro 10).

Kartanon uusklassiseen päärakennukseen sekä koko Vanhalinnan tilan kiehtovaan historiaan voit tutustua opastetulla kierroksella ennen konsertin alkua. Tilan viimeiset asukkaat, Mauno ja Ester Wanhalinna, rakensivat jo asuinaikanaan kodistaan eräänlaisen elävän museon. He halusivat turvata elämäntyönsä lahjoittamalla vuonna 1956 kartanon tiluksineen Turun yliopistolle, joka puolestaan on tehnyt tärkeää entisöintityötä koko rakennuskannan parissa.

Vieressä kohoavalla vuorella on niin ikään oma kiintoisa historiansa, joka ulottuu aina pronssikaudelle asti. Linnoitusvuori oli muinaisille asukkaille tärkeä puolustusasema ja turvapaikka — sekä tähystyspaikka, jonka laelta varoitettiin merkkitulien avulla väestöä mm. viikinkien ryöstöretkistä. Ja vielä mutkittelee toisenlainen palanen historiaa aivan vuoren ja kartanon vieritse: Hämeen Härkätie. Tämä merkittävä valtakunnan maantie yhdisti jo keskiajalla Turun ja Hämeenlinnan kaupungit.

Opastettu kierros alkaa klo 14:30

Konsertti klo 15

Konsertin ohjema:
Beethoven: Romanssi Nro. 2 F-duuri Op. 50

Beethoven: Sonaatti pianolle ja viululle Nro. 1 Op. 12

Beethoven: Sonaatti pianolle ja viululle Nro. 10 Op. 96

Liput: 

12€ sis. Vanhalinnan oppaiden järjestämä opastettu kierros, konserttilippu

Kohteessa-konserttisarjan 2020 konsertteja:

Pyhän Henrikin ekumeeninen Taidekappeli, Turku su 23.8. klo 15

Liedon Vanhalinna, Lieto su 13.9. klo 15

Söderlångvikin kartano, Kemönsaari la 19.9. klo 15


Kohteessa-konserttisarjaa tukevat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Suomen Solistiyhdistys sekä Musiikin edistämissäätiö.

HUOM! Poikkeuksellisesti lippuja myydään vain rajallinen määrä turvavälit huomioon ottaen, joten liput kannattaa ostaa pian.

Uudenlainen konserttisarja, joka yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian

Sosiaaliset

Haluatko nähdä lisää tapahtumia?

Rekisteröitymällä saat sähköpostiisi tarkasti valikoidun tapahtumalistauksen.