Kohteessa -konserttisarja 2020 Paimion parantola

14 Elo 2020 17:00 - 19:15

Kohteessa-konserttisarja yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian. Sen tarkoituksena on nostaa mielenkiintoiset ja erityislaatuiset rakennukset paremmin ihmisten tietoisuuteen ja tarjota elämyksiä myös siellä, missä konserttien järjestäminen on harvinaisempaa. Konserttisarjan artistit viulisti Pauliina Lehtinen ja pianisti Sakari Lipasti muodostavat kokoonpanon Duo Lehtinen & Lipasti. Duon persoonallisen raikkaat tulkinnat sekä monipuolinen konserttiohjelmisto ovat keränneet tyytyväisen musiikkiyleisön kiitosta eri puolilla Suomea.

Ensimmäinen konserttipaikka on Alvar Aallon vuosina 1929-33 suunnittelema Paimion tuberkuloosiparantola, jota pidetään Aallon varhaisen funktionalistisen kauden päätyönä. Omistajanvaihdoksen myötä tämä hieno ja ainutlaatuinen kohde ansaitsee uusia lähestymistapoja tulla nähdyksi ja kuulluksi. Magni Mundin opastetulla kierroksella pääset aluksi tutustumaan asiantuntevien oppaiden johdolla rakennuksen upeaan arkkitehtuuriin ja näkemään lisäksi Alvar ja Aino Aallon tiloihin suunnittelemat alkuperäiset huonekalut ja valaisimet. Kierroksen jälkeen vuorossa on Hakkisherkun tarjoama kahvittelu. Lopuksi siirrymme saliin nauttimaan miljööseen ja tunnelmaan sopivaa viulu-pianomusiikkia. Duo Lehtinen&Lipastin konsertissa kuullaan kauniin-kuulasta ranskalaista musiikkia, säveltäjäniminä mm. Maurice Ravel ja Eric Satie.

Ensimmäisen ryhmän opastettu kierros alkaa klo: 17, kesto 1 tunti (pääovien edestä)

Konsertti klo18:30 (kesto noin 40 min.)

Toisen ryhmän opastettu kierros alkaa klo: 19:30 (pääovien edestä)

Konsertin ohjelma:
Ravel: Pavane kuolleen prinsessan muistolle

Satie: Gnossienne Nro. 1 ja 2, Gymnopédie Nro. 3

Ravel Sonaatti Nro. 2 G-duuri 

Liput

30€ sis. Magni Mundin opastettu kierros, konserttilippu ja väliaikatarjoilu

15€ sis. opastettu kierros ilman konserttilippua ja väliaikatarjoilua


Kohteessa-konserttisarjan 2020 konsertteja:

Pyhän Henrikin ekumeeninen Taidekappeli, Turku su 23.8. klo 15

Liedon Vanhalinna, Lieto su 13.9. klo 15

Söderlångvikin kartano, Kemönsaari la 19.9. klo 15


Kohteessa-konserttisarjaa tukevat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Suomen Solistiyhdistys sekä Musiikin edistämissäätiö.

HUOM! Poikkeuksellisesti lippuja myydään vain rajallinen määrä turvavälit huomioon ottaen, joten liput kannattaa ostaa pian. Liput myynnissä vain Billetton kautta.

www.kohteessa-konserttisarja.com

Uudenlainen konserttisarja, joka yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian

Sosiaaliset

Haluatko nähdä lisää tapahtumia?

Rekisteröitymällä saat sähköpostiisi tarkasti valikoidun tapahtumalistauksen.