Kohteessa -konserttisarja 2020 Söderlångvikin kartano

tapahtuma päättyi

Kohteessa -konserttisarja 2020 Söderlångvikin kartano

Liput alkaen EUR 15.00

Sijainti

Päivämäärä

19 Syys 2020 14:30 - 16:30

Kuvaus

Kohteessa-konserttisarja yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian. Sen tarkoituksena on nostaa mielenkiintoiset ja erityislaatuiset rakennukset paremmin ihmisten tietoisuuteen ja tarjota elämyksiä myös siellä, missä konserttien järjestäminen on harvinaisempaa. Konserttisarjan artistit viulisti Pauliina Lehtinen ja pianisti Sakari Lipasti muodostavat kokoonpanon Duo Lehtinen & Lipasti. Duon persoonallisen raikkaat tulkinnat sekä monipuolinen konserttiohjelmisto ovat keränneet tyytyväisen musiikkiyleisön kiitosta eri puolilla Suomea.

Neljäs konserttimme sijoittuu Söderlångvikin kartanoon luonnonkauniilla Kemiönsaarella. Kartanon mittava peruskorjaus on vihdoin valmis, mutta ovet avataan varsinaisesti vasta toukokuussa 2021. Nyt on siis ainutlaatuinen tilaisuus päästä jo ennakolta katsomaan uudistettua kartanoa Duo Lehtinen&Lipastin konsertin yhteydessä. Huom! Lippuja hyvin rajoitettu määrä!!

Konserttiyleisölle on tarjolla kartanon historiaa avaava opastettu kierros, jossa esittelijänä toimii Salon oppaat ry:n Marjatta Grenman. Esittely suomeksi ennen konserttia ja ruotsiksi konsertin jälkeen. Itse konsertissa kuullaan sekä kamarimusiikkia että laulumusiikkia, säveltäjäniminä mm. Jean Sibelius. Tilaisuuden juontaa molemmilla kotimaisilla kielillä mezzosopraano Johanna Pätsi.

Söderlångvikin kartanolla on takanaan pitkä historia. Ensimmäinen maininta siitä löytyy vuodelta 1511. Kartano on suurimmaksi osaksi saanut nykyisen ulkonäkönsä aikana, jolloin suomalainen liikemies ja mesenaatti Amos Anderson oli kartanon omistaja. Andersonin haltuun kartano päätyi vuonna 1927. Nykyisin se toimii Söderlångvikin museona, jossa on osa Andersonin yksityisestä taidekokoelmasta ja hänen huonekaluistaan.

Vuorineuvos Anderson oli myös Föreningen Konstsamfundetin keskeinen perustajajäsen. Yhdistyksen toimintaan kuuluu Suomen ruotsinkielisen kulttuurin eri alueiden tukeminen ja edistäminen. Anderson myös määräsi testamentissaan yhdistyksen ainoaksi perijäkseen. Föreningen Konstsamfundet viettää tänä vuonna 80-juhlavuottaan, jota osaltamme juhlistamme järjestämällä Söderlångvikin kotikonsertin osana syksyn konserttisarjaamme.

Konsertin ohjelma:
Sibelius: viisi kappaletta viululle ja pianolle Op. 81

Kaj Chydenius: Lindarna Iberlin

Wilhelm Stenhammar: Stjärnöga Op. 20 Nro. 1

Franz S. Bruinier: Marie A:n muisto

Beethoven: Sonaatti pianolle ja viululle Nro. 10 Op. 96

Liput:

15€ sis. opastuksen (ennen konserttia suomen kielellä/konsertin jälkeen ruotsin kielellä)

Konsertti alkaa n. klo15 kartanon salissa. 

Café Söderlångvik on auki klo 11-17

LIPUT MYYNNISSÄ VAIN ENNAKKOON! 

Kohteessa-konserttisarjan 2020 konsertteja:

Paimion Parantola, Paimio pe 14.8. klo 17

Pyhän Henrikin ekumeeninen Taidekappeli, Turku su 23.8. klo 15

Liedon Vanhalinna, Lieto su 13.9. klo 15


Kohteessa-konserttisarjaa tukevat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Suomen Solistiyhdistys sekä Musiikin edistämissäätiö.

HUOM! Poikkeuksellisesti lippuja myydään vain rajallinen määrä turvavälit huomioon ottaen, joten liput kannattaa ostaa pian. 

LIPUT SAATAVILLA VAIN NETISTÄ! 


Järjestäjä

Uudenlainen konserttisarja, joka yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian

Tapahtumapaikka

Söderlångvikin Kartano Söderlångvikin Kartano, Amos Anderson tie 2, 25870 Kemiönsaari

Usein kysytyt kysymykset

 • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

 • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

 • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

  Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

 • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

  Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

 • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

  Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.