Siirry pääsisältöön

Tapahtuma päättyi - Jäikö tämä tapahtuma väliin?

Tutustu näihin käsin valittuihin tuleviin!Aiempien tapahtumien yksityiskohdat löydät selaamalla alaspäin.

Muut tapahtumat järjestäjältä

Ladataan...

 
 

Muut tämän luokan tapahtumat

Ladataan...

 
 

Suositellut tapahtumat

Ladataan...

 
 

Toukokuun Musteklubi

tapahtuma päättyi

Toukokuun Musteklubi

Alkaen EUR 7.00

Sijainti

Päivämäärä

25 Touko 2024 21:00 - 23:30
Billetto Peace of Mind
Varaa luottavaisin mielin: Billetto takaa palautukset peruuntuneista tapahtumista, mikä takaa mielenrauhasi. Lue lisää
Hyväksytyt maksutavat:

Kuvaus

MINILUKUPIIRI: GRAND HOTEL

Minilukupiirin käsittelyssä on Ville Hytösen teos Grand hotel. Kuinka elää ja kasvaa anarkistisessa vapaudessa (Tuuma-kustannus 2023). Hytönen jatkaa vapauden ja anarkismin pohtimistaan toisessa esseekokoelmassaan. Kun Hytösen edellinen teos Grand Tour keskittyi liikkeen ja irrallisuuden ilmiöihin, Grand Hotel pohtii asumisen, paikallaanolon sekä ruumiillisuuden teemoja ja etsii uudenlaista vapautta. Minilukupiiriläisinä anarkisti-filosofit Antti Leppäniemi ja Pekka Peni, jotka jakavat ajatuksiaan teoksesta yleisölle.

KIRJAVIERAS: ANNELI AUNOLA

Anneli Aunola kertoo aiemmin tänä vuonna ilmestyneestä rikosromaanistaan Tanssipartneri (Docendo), jonka toinen kirjoittaja on Kauko Röyhkä. Hän valottaa myös, millaista on työstää romaania yhdessä Röyhkän kanssa. Helsingin poliisilaitoksen konstaapeli Alisa Aro saa tutkittavakseen naisiin kohdistuneita väkivaltarikostapauksia: luksuselämää viettänyt ex-diplomaatinrouva katoaa, koulukodista karkaa hyväksikäytetty teinityttö ja väkivaltainen avioliitto kärjistyy murhapolton yritykseksi. Aunola (s. 1949) on työskennellyt Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosjaoksessa, muun muassa Matti Yrjänä Joensuun työparina. Tanssipartneri on Alisa Aron tutkimuksista kertovan sarjan toinen osa. Sarjan tapahtumat perustuvat Anneli Aunolan työssään kohtaamiin tapauksiin.

KIRJAVIERAS: HELKI KALLIO

Helki Kallio kertoo keväällä ilmestyneistä teoksistaan. Helki Kallio on monipuolinen kulttuurialan toimija, jonka lyriikkaa, aforismeja ja muita kirjoituksia on julkaistu suomeksi ja englanniksi antologioissa, lehdissä, äänitteenä ja muina julkaisuina.

Runokokoelma Neliöitä || Metsiä (Kaarna Kustannus) katsoo sisään vieraisiin kaupunkeihin ja asuntoihin osa käsittelee muuttuvia metsiä visuaalisen runouden ja aseemisen kirjoituksen keinoin. Teos tutkii tekstin ja kuvan suhdetta, käsin ja koneella tekemisen menetelmiä sekä visuaalisen runouden eri muotoja.

Postuumit oppilaat (Kulttuurivihkot) on teos kamppailutaitolajien maailmasta ja kulttuuriperinnöstä. Teos puhuu opettajista, oppilaista ja oppimisesta, läsnäolosta ja poissaolosta. Aforismit ja fragmentit kysyvät kysymyksiä ajasta ja muistamisesta, elämästä ja kuolemasta.

Kodittomia on omakustanteinen runoteos olosuhteiden mahdottomuudesta, jatkuvasta muutoksesta ja epävarmuudesta, liikkeestä, lähdöistä, luopumisista. Teos etsii erilaisia lähestymistapoja runouteen.

Runoilijaa roustaa rakkaudella kaksikko Jarkko Korpua ja Matti A. Kemi.

DUO JENNY & TUOMAS: CAROLAA!

Aiemmin tänä vuonna sairauden takia peruuntunut Jennyn & Tuomaksen Carola-keikka tapahtuu nyt! Duo tulkitsee Carolan, 60-luvun valovoimaisen laulajan suurimpia säkeitä sekä harvemmin kuultuja kappaleita. 1960-luvun suosituimpiin kotimaisiin laulajiin kuulunut Carola esitti jazzahtavia iskelmiä, joista monista on tullut suomalaisten rakastamia klassikoita. Carolan ensimmäinen menestyskappale oli vuonna 1966 ilmestynyt Kielletyt leikit. 

MUSIIKKIA: J.P. LAITINEN

J.P. Laitinen on Tampereen Pispalassa asuva kirjailija-muusikko sekä vuodesta 2022 lähtien myös soolona esiintyvä laulaja-lauluntekijä, jonka sävelmät pöyhivät pysyvän pesän kuulijan sydämeen. Laitisen intensiivistä ja minimalistista tarinankerrontaa säestää nailonkielinen kitara. Hänen esikoisalbuminsa Rakkauden kappaleita ilmestyy heti Musteklubin keikan jälkeen 31. toukokuuta Soundhill Musicin kustantamana.

Klonkassa on anniskeluoikeudet. Ikäraja K18. Pubissa käytössä vain korttimaksu. Tilaan ei ole esteetöntä kulkua, eikä tilassa ole esteetöntä wc:tä. Pyydämme tarvittaessa oleman yhteydessä ennakkoon voidaksemme avustaa tilaan pääsyssä: akseliklonk@gmail.com.

Järjestäjä

Tapahtumapaikka

Pop-up näyttämö Klonkka, Hallituskatu 20, 90100 Oulu

Usein kysytyt kysymykset

 • En ole saanut lippuani sähköpostitse. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Ensimmäisenä tarkasta roskapostisuodattimen asetukset ja saapuneet sähköpostit. Lippusi on lähetetty liitetiedostona ja jotkut sähköpostipalvelut voivat pitää niitä roskapostina. Vaihtoehtoisesti löydät lippusi aina Billetto-tililtäsi, johon pääset käsiksi selaimilla tai Billetto-sovelluksella. Lisätietoa löydät täältä.

 • Haluan peruuttaa lippuni ja saada rahani takaisin. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Palautusten käsittely on tapahtuman järjestäjän harkinnassa, sinun on otettava yhteyttä tapahtuman järjestäjään selvittääksesi käytössä olevat vaihtoehdot. Voit ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjään vastaamalla tilausvahvistussähköpostiin tai käyttämällä järjestäjän profiilissa olevaa "Ota yhteyttä järjestäjään" -lomaketta. Lisätietoa löydät täältä.

 • Olen ilmoittautunut jonotuslistalle, mitä nyt tapahtuu?

  Mikäli lippuja vapautuu lisää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse muiden listalle liittyneiden joukossa. Lipun saa ostettua saapumisjärjestyksessä. Lisätietoa löydät täältä.

 • Mistä löydän linkin verkkotapahtumaan?

  Tarkista tilausvahvistussivusi tai tilausvahvistussähköposti. Yleensä tapahtuman järjestäjä ilmoittaa tiedot tilausvahvistussähköpostissa tai hän saattaa lähettää sinulle erillisen sähköpostin, jossa on linkki verkkotapahtumaansa. Voit myös tarkastaa tapahtumakuvauksen Billetton sivuilta, jossa järjestäjän ilmoittaa miten tapahtumaan voi liittyä. Lisätietoja tästä saat täältä.

 • Mikä on palautussuoja ja miksi tarvitsen sitä?

  Palautussuoja antaa sinulle varmuuden siitä, että jos ennakoimattomat ja väistämättömät tilanteet estävät sinua osallistumasta tapahtumaan, voit hakea hyvitystä. Lisätietoa löydät täältä.