Vanikan palat

11 Elo 2017 19:00 - 20:00

Voimala 1889, Kasarmintie 1, 90130 Oulu


Vanikan palat on Hannu Väisäsen Vanikan palat -romaanin pohjalta tehty yhden miehen näytelmä.

Mistä niitä taiteilijoita oikein tulee? Pitääkö syntyä taiteilijaperheeseen? Vanikan palat kertoo koulunsa aloittavasta Anterosta. Antero kasvaa leskeksi jääneen upseerin kodissa, veljien ja yhden sisaren kanssa, Oulun varuskunnan harmaudessa, vanikan ja kuivahtaneen veriletun maussa. Äidistä ovat muistona huulipunahylsyt, käsilaukku ja kauniiksi kirjaillut kaulukset.

Antero näkee arjen läpi ja osaa lumoutua. Hän lähtee liitoon kodin radion kaiuttaessa keskipäivän lyöntejä kohti korkeuksia, ja samalla hän olisi valmis sulamaan perunamaitoon. Koulua hän rakastaa, sillä opettaja näkee hänet, joka piirtää. Aune-opettaja on Vapaudenpatsas, joka avaa hänelle tien kauneuteen ja tietoon. Antero löytää harmaudesta kaikki värit. Sitä ei voi estää mikään, ei edes remmillä ja runoilla lapsiaan hallitseva isä. Jalkarätin kietomisessa on lumoa, jonka vain taiteilijanalku voi nähdä.

Antero tuodaan näyttämölle niissä kuvissa, jotka tekivät hänestä taiteilijan. Mitä pieni poika ajatteli äidin hautajaisissa, miten värilättyjen kanssa voi tanssia, miksi radio oli Jumalasta seuraava ja miten juurikkaan muotoisista asioista saa rakennettua silmät!

Vanikan palat esittää näyttelijä Mika Eerola, musiikin teokseen on säveltänyt Mika Lintu, ja ohjauksesta vastaa Jyrki Tamminen. Dramatisoinnin on romaanin pohjalta tehnyt Anne Välinoro.

Esitys on osa Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaalia. Festivaali on yksi Oulun juhlaviikkojen tapahtumakokonaisuuksista, ja sitä koordinoi Huutomerkki ry. Koko festivaaliohjelma julkaistaan kesäkuussa.

Esityksen kesto on 45 minuuttia sisältäen väliajan. Voimalan kahvila palvelee ennen esitystä sekä väliajalla.

Peruslippu 20 € (+ Billeton toimituskulu)
Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 17 € (+ Billeton toimituskulu)

Peruslippu

Ei saatavilla


Alennuslippu (Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Ei saatavilla