Ville Leinonen -trio

14 Heinä 2017 21:00 - 15 Heinä 2017 00:00

Tuba Food & Lounge, Mannenkatu 2, 90130 Oulu


Ville Leinonen julkaisi 10.3. uuden albumin Hei taas. Pitkäsoitto on jatkoa vuonna 2007 ilmestyneelle Hei!-albumille, jolla Leinonen tulkitsi muun muassa Juhamatin ja Katri Helenan esittämiä iskelmiä. Lähestymiskulma on kuitenkin hieman muuttunut: Hei!-albumin orkesterisovitukset jousineen ja puhaltimineen ovat jääneet taakse. Nyt ollaan kiihkeän, elektronisen diskosoundin maailmassa. Toisena johtoajatuksena albumilla on hatunnosto sanoittajalegenda Raul Reimanille, joka on tekstittänyt albumin kymmenestä kappaleesta yhdeksän. Reimanin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

Joku voisi kuitata tämän iskelmäcoverkokoelmana, ja sitähän se on; suoraa jatkoa Hei! -albumille. Tällä kertaa tarjoillaan Raul Reimanin sanoittamia timanttisia biisejä diskoiskelmän kultakaudelta vuosilta 1982–1985.

Hei taas on representaatio lapsuudessa nähtyjen musiikkivideoiden sekä radiosta kuultujen hittien vaikutuksesta psyyken kehitykseen. Näihin tunne-elämän kytkentöihin törmää jokainen vaelluksellaan jossain vaiheessa. Ellei niitä kohtaa ja selvitä, muodostuu sieluntilaan pahoja tapoja, pahimmillaan neurooseja. Onnekas kun olen, sain elää parasta lapsuuttani juuri noina jännittävinä Reaganin vuosina. Kolmannen maailmansodan pelkoa pitivät loitolla avaruuslegot ja syntikkamusiikki.

General Admission

Ei saatavilla