Skip to main content
Event ended - Missed this event? Check out these other events happening soon Looking for the details about the previous event, just scroll down.

Other events from the organiser

Loading...

 
 

Other events from this category

Loading...

 
 

Recommended Events

Loading...

 
 

JOUTSENEN SYNTY

Event ended

JOUTSENEN SYNTY

From EUR 10.00

Location

Date

Aug 18 2022 22:00 - Aug 19 2022 23:00
Billetto Peace of Mind
Book with confidence: Billetto guarantees refunds for cancelled events, ensuring your peace of mind. Learn more
Payment methods accepted:

Description

Joutsenen synty on monitaiteellinen shamaaniperformanssi, jossa arkaainen, transsissa syntyvä ääni yhdistyy improvisoituun tanssiin ja intuitiiviseen kuvataiteeseen luoden myyttisen tarinan joutsenen ja vuodenaikojen synnystä.

Runoilija ja shamaanilaulaja Keke Lammassaaren ja tanssija Pia Lindforsin yhteinen shamaaniesitys syntyi vuonna 2017 Arctic Design Week -tapahtumassa. Sen jälkeen joutsenen ja vuodenaikojen syntymyyteistä ammentavaa esitystä on esitetty erilaisina variaatioina teatterisaleissa, festivaaleilla ja tapahtumissa eri puolella Suomea. Muusajuhlilla performanssi saa jälleen uuden muodon, tällä kertaa yhteistyössä kuvataitelija Tessa Astren kanssa, joka tuo esitykseen Liquid Light show’n ja livepiirtämisen yhdistelmän ja sytyttää yhteisloitsun ilmiliekkiin visuaalisella annillaan. Lisäksi mukana on harmonikkataiteilija Anne-Mari Kanniainen. Neljän taitelijan yhteinen sanaton tarinankerronta nojaa vahvasti improvisaatioon ja eri taiteenlajien väliseen intuitiiviseen läsnäoloon.

Keke Lammassaari: ääni, laulu

Pia Lindfors: tanssi

Anne-Mari Kanniainen: haitari

Tessa Astre: visualisointi ja kuvitus

Esityksen kesto noin 1 h. Liput 10 euroa ennakkoon täältä ja ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

Keke Lammassaari on palkittu runoilija ja esiintyvä taiteilija. Hän on opiskellut transsiin vajoamista ja shamaanilaulua shamaaniviulisti Tuomas Rounakarin oppilaana ja Centria Ammattikorkeakoulussa, josta hän on valmistunut myös laulajaksi ja musiikkipedagogiksi. Folklore-proge yhtyeen laulaja ja lauluntekijä on eksynyt usein myös teatterilavoille, ja hänen ensimmäinen suurempi roolinsa oli elokuvassa Nukketalo näkee päivänvalon vuonna 2022. Lammassaari työskentelee myös musiikin- ja teatterinopettajana useissa eri oppilaitoksissa.

Tanssija-näyttelijä Pia Lindfors on rovaniemeläinen tanssija, jonka roihuava rakkaus tanssiin leimahti viisivuotiaana Lapin balettiopistolla. Ammatikseen Pia on tanssinut jo 14-vuotiaasta saakka, ensin kesäisin Rimpparemmissä ja sen jälkeen aikuisempana ammattiin valmistuttua täysipäiväisesti mm. Tanssiteatteri Rimpparemmissä, Rovaniemen Teatterissa ja muissa teatterikokoonpanoissa sekä vapaan kentän taiteilijakollektiiveissa.

Tessa Astre työskentelee sarjakuvan ja animaation opettajana Limingan Taidekoulussa. Burleskihahmo Regiina Diederinäkin esiintyvä Astre on ollut toteuttamassa muun muassa Performanssilupi-klubia sekä kehittänyt kotikunnassaan Limingassa Open Stage-klubeja. Viime vuonna julkaistiin kaksi hänen toimittamaansa sarjakuvakirjaa, lisäksi hän on julkaissut Aapo Kukon ja Niko-Petteri Nivan kanssa Ouluun sijoittuvan sarjakuvaromaanin Huojuva Torni. Viime kesänä hän installoi kaksi teosta Ars Kärsämäen kesänäyttelyyn sekä RÄNNI-galleriaan.

Kultainen harmonikka -palkinnon vuonna 2005 saanut Anne-Mari Kanniainen on tuttu niin tanssilavoilta ja harjannostajaisista kuin Sirkus Finlandian kiertueiltakin, ja hän perinteisen harmonikkamusiikin lisäksi hän esittää tanssimusiikkia, jazzia tai vaikkapa tämän päivän pophittejä! Keväällä 2022 julkaistiin Kanniaisen ensimmäinen pelkästään hänen omia sävellyksiään sisältävä albumi Valkean Värit - The Shades of Fire.

Venue

Voimala 1889 Voimala 1889, Kasarmintie 1, 90100 Oulu

FAQ

 • I have not received my ticket via email. What should I do?

  The first thing to do is check your spam/junk filters and inboxes. Your tickets were sent as an attachment and can be thought of as spam by some email services. Alternatively, you can always find your tickets in your Billetto account that you can access in the browsers or the dedicated Billetto app. For more help with this, read here.

 • I wish to cancel my ticket and receive a refund. What should I do?

  The approval of refunds is entirely at the event organiser’s discretion, and you should get in contact with the event organiser to discuss what options are available to you. To get in touch with the event organiser, simply reply to your order confirmation email or use the "Contact organiser" form on the organiser's profile. For more help with this, read here.

 • I have registered on the waiting list, what happens now?

  If more tickets become available you will be notified (by email) amongst others who have joined the list. Purchasing is on a first-come first-serve basis. For more information, read here.

 • Where do I find a link to an online event?

  Check your order confirmation page or order confirmation email. Usually, the organiser of the event provides the details in the order confirmation email or they might send you a follow-up email with a link to their online event. You might also want to read the event description on Billetto where an event organiser should describe how to join the event online. For more information on this, read here.

 • What is refund protection and why would I need it?

  Refund Protection provides you with the assurance that if unforeseen and unavoidable circumstances interfere with your ability to attend an event you can claim a refund. For more information on this, read here.