Kirjaudu sisään / Rekisteröidy

Viitasen Piia

11 Maalis 2017 21:00 - 12 Maalis 2017 00:00

Tuba Food & Lounge, Mannenkatu 2, 90130 Oulu


Viitasen Piia kävi yhtenä syksynä Nepalissa ja osti sieltä Venus-nimisen kitaran. Koska Katmandussa ei ollut sähköjä iltaisin, Piia meni talon katolle ja opetteli soittamaan Venuksella lauluja. Kotiinviemisiksi syntyi nivaska haparoivin sormin soitettuja lauluja. Kotona syntyi nelihenkinen Viitasen Piia -yhtye, c-kasetillinen matkalauluja ja lopulta debyyttialbumi, jonka lämmin vastaanotto löi yhtyeen ällikällä.

Syksyllä 2012 julkaistu albumi keräsi lukuisia loistavia arvioita ja sai mainittavasti radiosoittoa, vaikka kyseessä oli omakustanne. Viitasen Piian nimeä kantava debyytti valittin muun muassa Radio Helsingin viikon aamulevyksi, ja johdatti bändin esiintymään klubeille, kahviloihin ja kesäfestivaaleille ympäri Suomen.

29.8.2014 julkaistun Uni onnesta albumin vastaanotto oli kriitikoiden keskuudessa ensimmäistäkin levyä huikeampi, ja albumi valittiin mm. Helsingin Sanomien ja Iltasanomien vuoden 2014 parhaiden levyjen joukkoon. Uni onnesta oli lisäksi ehdolla Emma -palkinnon saajaksi Kriitikoiden valinta -kategoriassa.

Viitasen Piian kolmas albumi Laulumaa julkaistiin 25.11.2016. Laulumaa on luonnollinen jatkumo yhtyeen aiemmalle tuotannolle, ja avaa jälleen oven Viitasen Piian unien ja tarinoiden maailmaan. Albumi on ehtinyt keräämään täydet viisi tähteä mm. Helsingin Sanomilta, Keski-Suomalaiselta, kuin myös Ilkalta ja Pohjalaiselta. MTV.fi valitsi Laulumaan vuoden kotimaiseksi albumiksi. http://www.viitasenpiia.com/

Tubassa Viitasen Piiaa kuullaan triona.

Lauteet lämmittelee oululainen Heikki Hallanoro -soolo. http://music.heikkihallanoro.com/

General Admission

Ei saatavilla